SunShine Toernooi 2021

De beperkende maatregelen van de overheid m.b.t. de Covid-19 bestrijding zijn weer wat versoepeld, wat resulteerde in het eerste echte, door het bestuur georganiseerde, interne toernooi van 2021, het SunShine toernooi.

Het na een lange tijd weer organiseren van een toernooi gaf duidelijk de nodige strubbelingen.

Op de 28ste gaven wij pas kennis van een op de 29ste georganiseerd toernooi.

  • Thema verzinnen
  • Iedereen uitnodigen voor zover mogelijk
  • Prijzen regelen.

Als Thema heb ik “SunShine Toernooi” verzonnen, immers na lange tijd eindelijk een zonnige dag in de weersvoorspelling. Verder is het ook zonnig te noemen dat de Covid-19 regels wat versoepeld zijn, zodat we eindelijk weer een toernooi mochten organiseren. Het eerste toernooi van het jaar, a real sunny day.

Op de ochtend van de 29ste Mei moesten er in allerijl prijzen worden geregeld, maar een bezoek aan een kweker gaf uitkomst, stralende pantoffelplantjes en op zonnetjes lijkende bloemetjes. Het is altijd een pré om prijzen te hebben, die bij het thema passen.

De start van het toernooi gaf de nodige vertraging. Niemand bleek een sleutel te hebben van de accommodatie, waardoor we met de nodige vertraging pas het terrein op konden.

Er waren 23 spelers aanwezig.
In afwijking tot de normale regels hebben we maximaal een uur per wedstrijd gespeeld om verder tijdverlies te voorkomen. Per ronde speelden we met 3 Tripletten en 7 Doubletten, de consequentie als er net geen 24 spelers aanwezig zijn. Totaal hebben we drie wedstrijden afgewerkt, maar door het tijdsverlies werd het toch nog wel 18:00 uur voor we het SunShine toernooi konden afsluiten.

Het toernooi verliep zonder wanklank en het weer werkte prima mee.

Het was weer gezellig en het was een feestje om na zo’n lange tijd weer een leuk toernooi te mogen afwerken.
Het is ook leuk om te zien dat iedereen meehelpt van stoelen en tafels sjouwen, tot het uitzetten van de banen aan toe. De vrouw van Jan Goldsteijn was meegekomen om de kantine voor haar rekening te nemen. (Dank daarvoor) en gelukkig waren er ook leden die na afloop meehielpen met opruimen. Super jongens, bedankt.

Na afloop van het toernooi vond de prijsuitreiking plaats.
Wil Bakker, Willy Koudenburg en Boudewijn van Gent, ongeslagen aan de top, gingen er met de pantoffelplantjes vandoor. De resterende 12 prijzen werden dit keer verloot onder de overige deelnemers.

Het grappige wat ik nog kan vermelden is dat we ook een gelijke uitslag hadden van een wedstrijd, een nieuw fenomeen, omdat we van tevoren aangegeven hadden, dat stop ook onmiddellijk stop zou zijn.
Het was voor sommigen even wennen, maar het zal in de toekomst best nog wel vaker voor kunnen komen.

Het SunShine toernooi hebben we met elkaar positief afgesloten en ik hoop dat we dit jaar nog vele leuke toernooien met elkaar mogen afwerken.

Epétanquers, allemaal bedankt.